Genel

Amber Taşı Nedir ?

AMBER TAŞI

Kehribar, İsviçre Taşı, Reçine Taşı diğer isimleridir. Taş olarak bilinen amber soyu tükenmiş bir çam türü olan Pinus succinifera ağaçlarının reçinesinin fosilleşmiş taşlaşmış halidir. Oldukça yumuşak ve hafiftir.kolay kırılabilen ve bir yere gömüldüğü zaman ufak cisimleri kendine çekme özelliği kazanan bir fosildir. Özellikle ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özelliği açığa çıkar.Sahip olduğu güneş enerjisi ile bedenle teması halinde vücuda sıcaklık yayar. Sıkca rastlanan Kırmızımsı sarı veya kehribar rengindedir.Ancak Turuncu, sarı, kırmızı, kahverengi, konyak rengi, bal rengi, altın rengi, kemik rengi, siyah, renksiz, mavi ve yeşil renklerde bulunabilir. Kehribarın 256 farklı renk tonu katalog haline getirilmiştir.İçerisinde böcek görünümlü ipliksi maddeler ve hava kabarcıkları bulunur.

Kehribar hafifçe ısıtılırsa reçine kokusu duyulur, 150 °C’ye kadar ısıtılırsa yumuşar, 375 °C civarında ise parlak, dumanlı bir alevle, hoş bir çam reçinesi kokusu çıkararak yanar.Kehribarın yünlü kumaş gibi yüzeylere sürtüldüğünde kıvılcım çıkarttır.Onun saç teli, saman,hafif kağıt parçaçıkları, odun kıymığı gibi hafif maddeleri kendine çektiğini gözlemiştir. Bu özellik 2000 yıl gizemini korumuş ancak 1600’lerde Dr. William Gilbert kehribarın manyetik özelliğini araştırmış ve eski Yunan’da kehribarın ismi olan Elektrondan esinlenerek elektrik sözcüğünü ilk kullanan bilim adamı olmuştur.

Uyumlu Olduğu Şakra : Tüm şakralar
Uyumlu Olduğu Unsur : Hava
Sertliği : 2,5
Özgül Ağırlığı : 1,05 – 1,15
Kimyalsal Grubu : Organik Metaryal (Çam Reçinesi Fosili)
Yapısal Görünümü : Saydam, yarısaydam, opak
Parlaklığı : Reçine
Kimyalsal Formülü : Genel olarak; C,H,O.
Rengi : Portakalımsı sarı, kırmızımsı
Çıkarıldığı Ülkeler : Baltık Denizi, Burma, Lübnan, Sicilya, Meksika, Romanya, Kanada, Dominik Cumhuriyeti, Polonya, Atlantik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir